top of page

MOTIVO / AANLEIDING

12 de octubre - Día de la Hispanidad – Día de la Raza

De datum 12 oktober is voor altijd verbonden met de ontdekking van Amerika door Columbus.

Op die dag in 1492 zette hij namelijk voor het eerst voet op het continent Amerika wat het begin betekende van de verspreiding van de Spaanse taal en cultuur buiten Europa.
In Spanje is de “Día de la Hispanidad” een officiële feestdag en in Latijns-Amerika wordt het als “Día de la Raza” gevierd. Overigens kent Amerika op deze datum “Columbus Day”.

Een leuke reden dus om op de zondag vóór 12 oktober een Spaanstalig feest te organiseren met muziek, dans en zang maar ook eten en drinken uit Spanje en Latijns-Amerikaanse landen, denk hierbij aan Flamenco, Tango, Paella, Sangría etc.

 

Wij hopen iedereen die de spaanstalige wereld in en buiten Deventer een warm hart toedraagt of zelf(s) in zijn of haar bloed meedraagt aan te spreken tot een gezellig samenzijn op deze middag en wellicht een basis te leggen voor toekomstig verdere contacten.

Wij weten zeker dat er heel veel "hispanohablantes" in onze regio aanwezig zijn en verzoeken iedereen om ons te helpen deze doelgroep zoveel mogelijk te bereiken.
Weet je nu al zeker dat je komt, meld je dan aan via de evenementpagina op Facebook of via een mail (zie contactpagina) en nodig je Fb vrienden ook uit !

¡ Hasta el 11 de octubre, nos veremos en Diepenveen !

 

bottom of page